1. Eerste consult

Op het moment dat je graag voor een eerste afspraak bij ons in de praktijk wilt komen kun je ons bellen of een maill sturen voor een afspraak. Ook kun je het contactformulier invullen (dit staat onder ‘Onze praktijk’) en wordt je teruggebeld door de baliemedewerkster.

De baliemedewerkster zal alle gegevens van jou vastleggen in het computersysteem en er wordt een patiëntenkaart aangemaakt.

Als je je op de dag van de afspraak meld bij de balie, zal er gevraagd worden om een vragenlijst in te vullen. Doordat je deze lijst voor ons invuld, komen wij een aantal belangrijke dingen te weten die van invloed kunnen zijn op de orthodontische behandeling.

Nadat de baliemedewerkster de vragenlijst retour ontvangen heeft zal de assistente je komen halen en je naar de behandelstoel begeleiden. Vervolgens komt de orthodontist. Hij gaat je gebit observeren en zal de verdere gang van zaken uitleggen. Alles wordt vastgelegd in je patiëntenkaart.

In de meeste gevallen kan er na het eerste consult een vervolgafspraak gemaakt worden. Dit is een afspraak van 30 minuten voor het maken van gezichts-, mond- en röntgenfoto’s en gebitsafdrukken. Aan de hand hiervan kan de orthodontist een behandelplan opstellen dat bij de 3e afspraak besproken wordt. Hierbij bestaat vaak ook de mogelijkheid dat er meteen een beugel geplaatst kan worden.

    Stuur ons een bericht